Hundekjøring – en naturopplevelse

Hundekjøring - en naturopplevelse

Hundekjøring er en helt spesiell opplevelse, som gir deg en mulighet til å oppleve naturen på en annen måte. Fra øyeblikket du setter deg i sleden kan du føle spenningen som pulserer gjennom de ivrige hundene foran deg, klare til å løpe og utforske. Det er noe magisk med måten hundene samarbeider på, med deres utholdenhet og styrke som driver sleden fremover. Entusiasmen er smittsom og det skal mye til for ikke å la seg påvirke av energien. Vinterstid kjører vi slede, sommerstid er det vogner på hjul. Uansett årstid er hundekjøring en aktivitet både små og store har glede av.

I ferier og høytider anbefaler vi å booke i god tid, da det er muligheter for at det blir fullbooket noen uker før.

Vinterkjøring

Prøv å kjør ditt eget hundespann med 5-6 vennlige og arbeidsglade huskyer eller slapp av i sleden. Turlederen kjører sitt spann foran og deltageres spann vil følge etter. Du behøver ingen erfaring med hundespann, bare lysten til å prøve noe nytt og spennende!

Ha med gode varme klær etter vær og vind. Vi anbefaler lagvis bekledning, med ull og isolerende lag, hansker, lue, buff, gode vintersko. Litt mat og drikke må du selv ta med om du ønsker det. Det blir minst et stopp underveis – der dere kan bytte på å kjøre hundespannet, justere bekledning og drikke litt.

Varigheten er 2 timer inkludert forberedelser ved oppmøte Hemsedal Husky. Ønsker dere transport kan det bestilles ved booking. Beregn da en time ekstra til transport, dvs total varighet blir da 3 timer. Transportprisen kommer i tillegg og er pr. tur uansett antall gjester. Velg mellom å bli hentet på Skigaarden, Skarsnuten Hotel, Fyri Resort, Skistar Lodge Alpin (Skisenteret) eller Turistkontoret (Sentrum). Dette bestilles på bookingsiden.

Antall: Vi kan tilpasse for små og store grupper

Dager: Tirsdag-søndag kl. 10.00 og kl. 13.00, mandager på forespørsel

Pris: fra 10 år kr 1 700,- . Barn 3-9 år som sitter i sleden kr 850,-

Sommerkjøring

Vi kjører en kort tur ut fra hundegården hvor guiden kjører vognen og gjestene sitter på. Det blir tid til å kose med hundene i hundegården også. Vær oppmerksom på at hundene liker mennesker og vil gjerne hilse, så ta klær på som tåler dette.

Totalt bruker vi ca 1,5 time inkl. tur og kos.

Dette er et veldig populært produkt og vi har kun få plasser hver dag, hvis det ikke er nok ledige plasser dagen du ønsker å kjøre, kan det være mulig å være med hvis en av dere kan tenke seg å kjøre en vogn. Da får dere opplæring og kjører bak guiden. Er det interessant kontakt oss så hjelper vi dere med å booke inn.

Vi gjør oppmerksom på at hundene er veldig følsomme for varmt vær, blir det for varmt må vi dessverre avlyse eller flytte på turen av hensyn til hundene. Hvis det skjer kan du velge å få refundert eller bytte til annet tidspunkt. Du blir kontaktet av guiden om det skulle bli tilfelle.

Antall: Vi kan tilpasse for små og store grupper

Dager: Daglig kl 09:00 på sommeren

Pris: fra 3 år kr 525,- . Barn 0-2 år gratis i fanget til en voksen.